Terugblik informatieavond energiebesparing.

Op 1 november bleek uit de overvolle zaal dat onder de Börkers veel belangstelling was voor de informatieavond energiebesparing georganiseerd door Duurzaam Westerbork. Het thema van de avond was ‘kom meer te weten over energiebesparing in huis’.

De avond werd afgetrapt met welkomstwoord door de voorzitter van Duurzaam Westerbork. Daarna vertelde Buurkracht over gezamenlijke inkoop van energiebesparende aanpassingen voor woningen. Ook werd er door twee energiecoaches aan de hand van duidelijke voorbeelden uitgelegd hoe je thuis energie kan besparen. Met een paar eenvoudige aanpassingen kan al snel een paar honderd euro per jaar bespaard worden. Bijvoorbeeld door het uitzetten van lampjes en apparaten die vaak continu aanstaan, plaatsen van tochtstrippen of eens te berekenen of de energiekosten van een oude koelkast nog wel opwegen tegen de aanschaf van een nieuwe zuinigere koelkast.

Uit de zaal kwam de vraag met wie je contact op kan nemen om thuis een energiescan te laten uitvoeren. Het antwoord van de energiecoaches op deze vraag was kort maar krachtig: ‘Vul de papieren in die op tafel liggen en de energiecoach neemt contact op voor een afspraak’.

De informatieavond en een enquête die voorafgaand is verstuurd hebben maar liefst 45 aanmeldingen voor de energiescan opgeleverd. Was je niet bij de avond aanwezig? Dan kan je hier een energiescan aanvragen: https://tinyurl.com/energiescan

De voorzitter van Duurzaam Westerbork sloot de avond af met: ‘Uiteindelijk is het doel om zo duurzaam mogelijk te leven en waar dit samengaat met een financiële besparing is dit een win-win situatie.’ Naast bovenstaande onderwerpen is ook de warmtepomp behandeld. Dit is zo’n specifiek onderwerp dat hier apart aandacht aan wordt besteed.

De presentaties van de informatieavond vind je hieronder.

Op donderdag 23 november wordt er een speciale avond georganiseerd. Heb je interesse in dit onderwerp? Dan ben je meer dan welkom! Meer informatie over de bijeenkomst is binnenkort te vinden op www.duurzaamwesterbork.nl en in deze facebookgroep. Aanmelden voor deze avond kan alvast via https://form.jotform.com/Viskaal/warmtepomp

Deel dit bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *