Regentonnen actie Platform Duurzaam Westerbork, 50% subsidie op de aanschaf van regentonnen met overloop.

Door de steeds intensievere buien kan het riool de grote pieken niet altijd verwerken. Hierdoor kunnen straten onder water komen te staan en rioolwater ongezuiverd in sloten en vijvers terechtkomen. Afkoppelen van regenwater ontlast het rioolstelsel. Door dit water op te vangen in een regenton of te laten infiltreren in de tuin, is er water op voorraad in tijden van droogte. Het water uit de regenton kan voor de tuin worden gebruikt. Als de regenton vol is kan met een eenvoudige overloopslang het water in de grond geïnfiltreerd worden. Tot slot hoeft het relatieve schone regenwater niet meer verwerkt te worden in de rioolwaterzuivering.

Platform Duurzaam Westerbork wil met een initiatief het gebruik van regentonnen en infiltratie in Westerbork stimuleren.

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta stimuleert middels, de subsidie Klimaat Actief, het langer vasthouden en infiltreren van water. Een voorwaarde is echter dat er minimaal 2000 euro geïnvesteerd moet worden. Voor individuele aankoop is dit een vrij hoog drempelbedrag. Echter door gezamenlijke inkoop moet het mogelijk zijn aan deze voorwaarde te voldoen. Derhalve heeft Duurzaam Westerbork in samenwerking met Welkoop Westerbork het plan opgezet om gezamenlijk regentonnen in te kopen. Woont u binnen het werkgebied van het Waterschap Drents Overijsselse Delta dan kunt u meedoen aan deze actie.

Aanschaf van regentonnen draagt bij aan een duurzamere leefomgeving. Draagt u daaraan bij? De actie loopt tot 24 oktober.

Op het bijgevoegde bestelformulier kunt u uw bestelling doorgeven.

Deel dit bericht

2 Comments

 1. 2 stuks Regenton nature 120ltr € 54,95 _______
  UV bestendig, Incl. kraan, Zwart polyethyleen

  Goedemiddag. Heb geprobeerd deze 2 regentonnen met 50 % korting te bestellen met subsidie van duurzaam Westerveld maar kan geen tekst invoegen.
  Kan ook niet even bellen want de termijn loopt af op 24 oktober en het is nu 22 oktober dus het moet nog kunnen.
  Sonja Sauerbreij, Honingvlaken 2. 7991 RW Dwingeloo

 2. Beste Sonja,
  Je bestelling staat genoteerd. Binnenkort ontvang je informatie over wanneer de regentonnen kunnen worden opgehaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *