Klimaat conferentie in Dubai begin november

Van 6 tot 17 november zal in Dubai de VN-klimaat-conferentie gehouden worden, de 28ste conferentie. De eerste was in 1995 in Berlijn. Daarna in 1997 in Kyoto en daar zijn voor het eerst afspraken gemaakt. Deze Kyoto protocollen werden op de volgende conferenties besproken en bijgesteld. Gaandeweg kwamen steeds lastiger thema’s aan de orde, waarbij de opwarming van de aarde wel het meest bekend is. Ook is bekend dat de besluitvorming erg moeizaam verloopt om reden dat het enorme (economische) consequenties heeft voor landen.

Duidelijk is dat we als bewoners van deze wereld aan dat soort besluitvorming niet kunnen bijdragen en het gevaar in zich heeft verlammend te werken. Daarom, en dan zijn we ook bij de uitgangspunten van Duurzaam Westerbork, is het van belang om er zelf dat aan te doen wat je kunt doen. Want als we allemaal onze bijdrage geven, wij allemaal iets doen ontstaat er een beweging van ‘’onder op’’ die te organiseren is en waarvan de activiteiten uit te voeren zijn.

Hierbij helpt de website van de Nederlandse overheid met tips om iets te doen, iedereen op zijn eigen manier en met zijn eigen mogelijkheden voor het komende klimaat week van 30 oktober tot 5 november.

Tips en verdere informatie: https://nkw2023.nl/categorie/tips

Deel dit bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *