In juli proef met gratis energiemaatregelen in de Bomenbuurt in Westerbork.

Het Fixteam Drenthe gaat op pad in de provincie en fixt gratis tochtstrips, radiatorfolie, LED-lampen of andere kleine energiebesparende maatregelen bij inwoners thuis. In juni en juli 2023 gaat het team proefdraaien in een aantal dorpen en steden. Dit als voorbereiding op de daadwerkelijke start in de hele provincie in september 2023.

START IN NIEUW-BALINGE

De proef begint in Midden-Drenthe, om precies te zijn in Nieuw-Balinge. Het team rijdt daar rond van maandag 5 juni tot en met maandag 12 juni tussen 9.00 uur en 17.00 uur. In juli wordt ook nog proefgedraaid in de Bomenbuurt in Westerbork.

AANBELLEN BIJ INWONERS

De fixers bellen aan bij inwoners aan om te vragen of ze hulp nodig hebben bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Als inwoners het busje zien staan in de buurt kunnen ze ook zelf het team aan de mouw trekken om een afspraak te maken.

FIXTEAM DRENTHE

Het Fixteam Drenthe is een project van de provincie Drenthe en alle Drentse gemeenten. De Fixbusjes komen vanaf september 2023 langs via lokale acties georganiseerd door gemeenten, maar Inwoners kunnen de hulp ook zelf aanvragen. Dit kan via het Energieloket Drenthe bij de corporaties Actium en Woonservice.

Bron: website gemeente Midden-Drenthe

Deel dit bericht

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *