Groep 8 van basisschool de Lindelaar in actie tegen Japanse Duizendknoop

De Japanse Duizendknoop groeit momenteel flink. Voor de werkgroep Voeding en Natuur van Platform Duurzaam Westerbork reden om met de kinderen van groep 8 van basisschool de Lindelaar eropuit te gaan om de plant te leren herkennen en te bestrijden.

Het is belangrijk dat de wortels van deze plant in een vuilniszak afgevoerd worden met het grijze afval. Doordat de Japanse Duizendknoop zo sterk is, is de plant ongeschikt voor de groene container, daar wordt compost van gemaakt en via compost kan de plant zich juist verspreiden.

De leerlingen van groep 8 van de Lindelaar kregen eerst uitleg van Ingwer van Hoek, Janette Kinds en Ines Tan. Op slechts 10 meter van het lokaal van groep 8 waren de eerste planten al te spotten. In groepjes haalden de kinderen de planten uit de grond. De vrijwilligers van de werkgroep V&N stonden klaar met de grijze vuilniszakken om alle wortels in de grijze container te deponeren. Ongeveer 40 minuten later waren maar liefst 8 vuilniszakken gevuld.

Iedereen in Westerbork kan bijdragen aan het beheersbaar houden van de Japanse Duizendknoop. Op de website van Duurzaam Westerbork zijn de plekken aan te melden waar de Japanse Duizendknoop aangetroffen wordt.

De wortels gingen met het grijze afval mee.

Bron: De Krant van Midden Drenthe

Deel dit bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *