Gratis compost voor inwoners Midden-Drenthe

9 maart – Op zaterdag 25 maart tussen 8.00 en 12.00 uur kunnen inwoners van de gemeente Midden-Drenthe, op vertoon van legitimatie, gratis compost ophalen bij Attero in Wijster.

Dit jaar is er ook compost in zakken van 40 liter beschikbaar. De eerste zakken hiervan zullen op de Landelijke Compostdag door wethouder Jan Schipper en Sander Dekker van Attero worden uitgereikt.

Sander Dekker, accountmanager Attero, is enthousiast over de actie om gratis compost beschikbaar te stellen: ‘Hiermee willen we de inwoners uit Midden-Drenthe bedanken voor hun inspanning om gft- en groenafval gescheiden aan te leveren. Attero maakt daar hoogwaardige compost van.’

Wethouder Jan Schipper sluit zich bij de woorden van Dekker aan en voegt er aan toe: ‘Samen met Attero hebben we gekeken hoe we nog meer inwoners de gelegenheid kunnen bieden om van deze actie gebruik te maken. Het gaat dan met name om inwoners die geen aanhanger hebben om losse compost op te halen. Daarom zijn er dit jaar ook 40 liter zakken verkrijgbaar. Deze kunnen in de kofferbak van de auto meegenomen worden. Het uitdelen van zakken is een proef en we gaan kijken of de actie volgend jaar voor herhaling vatbaar is.’

Compost ophalen, OP=OP

Inwoners uit Midden-Drenthe kunnen de losse compost alleen in een afgedekte aanhanger ophalen. Niet met tractoren of kippers. De maximale hoeveelheid is ½ kuub. Degene die de compost in zakken ophalen krijgen maximaal 2 zakken per huishouden. Deze mag alleen vervoerd worden in de kofferbak. Er worden dus geen zakken verstrekt die in een aanhanger opgehaald worden. Voor deze actie geldt: OP=OP!

Bron: Website Gemeente Midden-Drenthe

Deel dit bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *