Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bijeenkomst Klimaatadaptatie

September 19, 2022 @ 7:30 pm - 9:30 pm

Het is u de afgelopen tijd ongetwijfeld niet ontgaan dat we, ook in de gemeente Midden-Drenthe, de gevolgen ondervinden van de toenemende kans op hevige neerslag, extreme hitte en langdurige droogte. Om onze gemeente veilig, leefbaar en aantrekkelijk te houden willen we ons weerbaar maken bij een veranderend klimaat, nu en in de toekomst. We noemen dit klimaatadaptatie.

Eind 2022 willen we als gemeente Midden-Drenthe ons beleid gereed hebben op de klimaatthema’s droogte, wateroverlast en hittestress. Wij willen u en diverse andere organisaties betrekken bij de totstandkoming van dit beleidsstuk. Daarom nodigen wij u uit om op maandag 19 september van 18:30-20.30 uur in de Raadszaal op het gemeentehuis in Beilen te komen. Wij horen daar graag uw ervaringen met extreem weer, en de ideeën en kansen die u ziet om ons hier beter tegen te weren.

Programma

18.30    Welkom & introductie – wethouder Schipper

18.40    Het belang van samen werk maken van een klimaatbestendige leefomgeving

18.50    Inspirerende voorbeelden

19.00     In dialoog! Wat ervaart u? Hoe groot vinden we het probleem? Wat voor ideeën en kansen ziet u? Wat kunt u zelf, en wat verwacht u van de gemeente? Wat kunnen we samen doen?

 Ter voorbereiding op de sessie willen we u alvast een paar vragen stellen. Indien mogelijk, ontvangen we graag vooraf per e-mail t.vlaar@middendrenthe.nl alvast een antwoord, maar u mag deze ook tijdens de bijeenkomst geven of nadien.

  1. Welke rol/functie heeft u in uw organisatie, onderneming of vereniging?
  2. Verwacht u dat klimaatverandering in de toekomst meer invloed heeft op de belangen van uw organisatie, onderneming of vereniging en zo ja; op welke manier? Bekijk eventueel ook de modelberekeningen van de verwachte effecten van klimaatverandering in Midden-Drenthe via de online Klimaatatlas: https://fluvius.klimaatatlas.net/
  3. Wat ervaart u nu al qua droogte, wateroverlast en/of extreme hitte?
  4. Wat is volgens u dé grootste uitdaging ten aanzien van klimaatverandering in Midden-Drenthe? En hoe zou u vanuit uw organisatie willen en kunnen bijdragen hieraan?
  5. Eventuele vragen/opmerkingen/foto’s/kaartmateriaal kunt u richten aan t.vlaar@middendrenthe.nl

Aanvullende informatie, zoals foto’s en kaartmateriaal, mag u ook meenemen naar de bijeenkomst op 19 september. Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u tot 30 september 2022 uw reactie per e-mail geven.

Details

Date:
September 19, 2022
Time:
7:30 pm - 9:30 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *